Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, analizuoti lankytojų veiklą ir teikti individualizuotus skelbimus, šioje svetainėje yra naudojami slapukai ir socialinių tinklų įskiepiai. Slapukų ir įskiepių naudojimą galite pasirinkti patys nustatymuose. Daugiau informacijos Privatumo politikoje.
4.85 vertinimas (daugiau nei 8000+ atsiliepimų) Nemokamas keitimas ir pristatymas nuo 29 € Galioja 12 mėn. Įmonėms D.U.K. Pardavimo vietos Pagalba
Dovanų čekio savitarna
Mylimiausi

Romantiškos vakarienės idėjos

2021-01-04

Romantiškos vakarienės idėjos

Nesvarbu, kiek laiko judu esate pora, kiek turite vaikų ar net anūkų – romantiška vakarienė visada yra jaudinanti, ypač, jei atsiranda proga pabūti dviese vienumoje. Taigi, šiandien pateiksime Jums keletą idėjų, kaip ir kur romantiškai pavakarieniauti su mylimu žmogumi.

Romantiška vakarienė dviem

Viena unikaliausių pasimatymo formų – vakarienė visiškoje tamsoje. Tai išskirtinė patirtis, kuri leidžia sutelkti visą save į maisto skonį ir aromatą. Restorane svečius pasitiks prie pat durų, kur ir prasidės naujų atradimų vakaras. Visiškoje tamsoje, grojant muzikai, bus ragaujami įvairiausi gurmaniški (ir ne tik!) patiekalai. Tamsoje valgomas maistas įgaus kitą prasmę, o atvykusieji visus savo pojūčius ir jausmus sutelks tik į maisto skonį ir aromatą. Vakarienę sudaro: užkandis, karštasis patiekalas bei desertas.

Dar viena išskirtinė vieta vakarienei – TV bokštas. Vilniaus televizijos bokštas veikia nuo 1981 m. sausio 31 d. ir šis pastatas – aukščiausias Lietuvoje. Jis taip pat įtrauktas į pasaulio aukščiausių pastatų sąrašą. TV bokšto aukštis – 326 m. Restoranas „Paukščių takas“ įsikūręs 165 m aukštyje esančioje TV bokšto žiedinėje dalyje – 19-ame bokšto aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais). Jis sukasi aplink savo ašį. Vienas ratas padaromas per 55 min. Esant giedram orui Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro restorano langus matomos net 50 km spinduliu.

 

Ne tik vakarienę, bet ir pramogą, gausite „TonyResort“. Čia Jūsų laukia upėtakių žvejyba bei vakarienė restorane.Atvykusieji žvejos prie specialiai įrengto tvenkinio, kuriame knibžda ekologiškai maitinami upėtakiai. Viskas bus labai paprasta net pirmą kartą žvejojantiems – tiesiog reikės paimti meškerę, užmauti ant kabliuko krevetę ir po kelių sekundžių žuvis jau kimba! Čia pat, „TonyResort“ restorane, virėjai paruoš laimikį pagal vieną iš 4 pasirinktų receptų bei pavaišins abu svečius taure gėrimo. Šaltuoju metų laiku galima mėgautis jau paruoštais, ant grotelių keptais patiekalais.

Pasimatymas namuose: vakarienės patiekalai

Kartais, norint turėti romantišką pasimatymą, nebūtina eiti į brangius restoranus ar degustacijas. Užtenka namuose kartu su antrąja puse pasigaminti kažką, kas Jus suartins ir leis linksmai praleisti vakarą. Tad štai vakarienės patiekalai, kuriuos galite pasidaryti namuose...

Vienas iš tokių patiekalų – pica.

Jums reikės: 500 g miltų, 300 ml vandens, 5 g mielių, 1 valg.š. druskos, 200 ml pomidorų tyrės, 4 valg.š. alyvų aliejaus, 400 g mocarelos sūrio bei 10 g bazilikų.

Kaip gaminti?

Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis. Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio mišinio suminkykite tešlą. Į kitą dubenį su vandeniu supilkite druskos tirpalą ir vėl suminkykite tešlą. Tokiu būdu išvengsite tiesioginio „nedraugiško“ mielių ir druskos sąlyčio. Taigi abi tešlas dabar jau galite sumaišyti. Turi gautis drėgna, tampri ir puri masė. Ją padalinkite į dvi dalis (bus dviejų picų padai) ir palikite šiltoje patalpoje apie 2 val., kad pradėtų augti mielės.

Orkaitę įkaitinkite iki max temperatūros. Picą kepsime daug ilgiau ir dvejomis pakopomis (pirma tik su pomidorų tyre, po to jau su sūriu). Picą pašaukite, kai orkaitė bus maksimaliai įkaitusi ir ne anksčiau.

Kai picos pado tešla gerai paauga, ją gausiai apibarstykite miltais ir suformuokite apskritą picos padą. Picos padą nuo stalo perkelkite į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi.

Pomidorų tyrę sumaišykite su trupučiu druskos. Picos pado viršų aptepkite gausiu pomidorų tyrės kiekiu ir apšlakstykite aliejumi. Taip paruoštą picą pašaukite į orkaitę 10 min. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Apkepusią picą apklokite sūriu, uždėkite keletą šviežio bazilikų lapelių ir dar kartą pašaukite į orkaitę 5 min. Štai ir baigėte gaminti tikrą neapolietišką picą „Margherita“.

 

Kitas, kiek paprastesnis patiekalas – panzannela salotos.

Jums reikės: 1 vnt prancūziško batono, 2 vnt paprikų, 1 vnt raudonojo svogūno, 1 vnt agurko, 4 vnt pomidorų, 4 skiltelių česnako, 1 valg.š. alyvuogių aliejaus, 1 žiupsnelis juodųjų pipirų bei druskos pagal skonį.

Kaip gaminti?

Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki kol skrebučiai taps traškūs.

Supjaustykite agurkus, paprikas, svogūną, pomidorus, susmulkinkite česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nepamirškite pagardinti salotų druska ir pipirais. Patiekite su česnakiniais skrebučiais.

Romantiška vakarienė Vilniuje

„Hazienda Steakhouse“ – tai klasikinio stiliaus kepsnių namai, duris atvėrę vieni pirmųjų Vilniuje. Restoranas įsikūręs sostinės senamiestyje, XVI a. statytose vienuolyno patalpose, su uždaru ir jaukiu kiemeliu. Čia svečiams siūlomi kepsniai, ruošiami ant grotelių. Mėsa yra kruopščiai atrinkta iš Lietuvos ūkių bei visame pasaulyje gerai žinomų jautienos augintojų iš Urugvajaus, Brazilijos, Amerikos. Restorane „Hazienda Steakhouse“ mielai laukiami visi, vertinantys kokybišką maistą ir profesionalumą!

Taip pat siūlome apsilankyti viename gražiausių Dieveniškių istorinio regioninio parko kampelių – Norviliškių pilyje, kuri iš tolo akį traukia savo didybe. XVI amžiuje pastatyta pilis – tikras istorijos bei archeologijos perlas, kuriame mėgausitės vienas kito dėmesiu ir prabangiais pietumis.

Būsite pakviesti į Norviliškių pilies sekmadieninius „Viduramžių pietus“. Jus pasitikęs pilies šeimininkas Pilėnas supažindins su Norviliškių pilies ir jos apylinkių istorija bei paslaptingomis legendomis. Paragausite išskirtinių patiekalų, susipažinsite su viduramžiškomis valgymo tradicijomis ir žaidimais.

Restoranas „Imperial“ – tai „gourmet“ klasės restoranas, į kurį einama ne tik pavalgyti, o patirti kulinarinį nuotykį, pajusti malonumą, įvertinti virėjo talentą, pasimėgauti išskirtiniais gėrimais. Restorano interjeras subtiliai prabangus, aptarnavimas nepriekaištingas, o patiekalus ruošia tik aukščiausios klasės virtuvės meistrai. Atvykusiųjų laukia: kreminė baravykų sriuba su keptais lazdyno riešutais, čiobreliais bei baravykų kapučinu, virtiniai su žvėriena, tarkuotų bulvių blyneliai su Baltijos lašišos ikrais, didžkukuliai su jautienos ir baravykų įdaru ant anti

Romantiška vakarienė Kaune

Istorijos autentika ir prabanga dvelkiantis viduramžių interjero restoranas „Senieji rūsiai“ lankytojus vilioja ne tik didingomis menėmis, bet ir gurmaniškais patiekalais bei gausia vyno kolekcija iš viso pasaulio. Kauno senamiesčio širdyje, XVII a. rūsiuose įsikūręs restoranas laukia kiekvieno vertinančio tikrą europietišką virtuvę, aukštos klasės aptarnavimą bei elegantišką ir rafinuotą aplinką.

Šiuolaikiškais sprendimais pasižyminčiame, tačiau ypatingai jaukiame restorane „Višta puode“ maistui ir gėrimams skiriamas išskirtinis dėmesys! Ketvirtadienio vakarui suteikite romantišką atspalvį, pakviesdami artimą žmogų vakarienei žvakių šviesoje! Elegantiška ir jauki restorano erdvė, intymi atmosfera ir ypatingas vakaro meniu – viskas ko reikia Jūsų nepamirštamam pasimatymui.

„Piccola Italia“ – tai ne tik šeimos restoranas, bet ir realybe tapusi svajonė, į kurią nuoširdžiai sudėta viskas, ką dolce vita kraštas gali pasiūlyti geriausio: nuo nepriekaištingos estetikos lėkštėje, iki elegancijos bei stiliaus pojūčio interjere! Į maistą čia žvelgiama atsakingai, todėl restorano šefai tradicinės virtuvės paslapčių mokėsi iš pripažintų Italijos virtuozų. Ši neįkainojama patirtis leidžia tikėti, kad restorane „Piccola Italia“ gaminama naminė pasta, aromatingi kepsniai, jūros gėrybių patiekalai ar tradiciniai desertai nustebins net ir didžiausius gurmanus.

Vila „Miško natos“ – tai nepakartojamas poilsis gamtos apsuptyje, Kauno Marių regioniniame parke. Viešbučio kambariuose yra viskas, ko gali prireikti svečių komfortiškam poilsiui, o tyras oras ir miško garsai suteiks atokvėpio minutėlę kiekvienam. Vila užtikrina aukščiausią patiekalų kokybę, tad kruopščiai atrenka geriausius ir šviežiausius produktus, restorane tiekia ne tik skanų, bet ir sveiką maistą.

Populiariausios degustacijos

„Džiugo“ sūrio degustacija, tai gomūriui nuostabi patirtis, kurios metu bus ragaujami 48, 36, 24, 18 ir 12 mėnesių brandinti kietieji sūriai. Bus ieškoma išskirtinių derinių su įvairiausiais pagardais: medumi, riešutais, vynuogėmis, kriaušėmis, obuoliais bei džemu. Atvykusieji įsitikins įvairaus brandinimo sūrio skonio subtilybėmis, nes net mažas gabalėlis šio sūrio pamalonina gomurį pikantišku stiprumu, lengvu aitrumu ir maloniai sutraška subtiliais kalcio kristalėliais. Laikas neprailgs degustuojant ir kalbantis apie sūrio naudą, vartojimo kultūros istoriją ir naujausias tendencijas.

Kavos amatininkai ir entuziastai „Crooked Nose & Coffee Stories“, skrudinantys kavą ir kuriantys išskirtinius kavos mišinius savo manufaktūroje Vilniaus senamiestyje, kviečia į itin kvapnią kelionę, kurios metu Jūsų brangus žmogus ne tik atras naują kavos skonį, bet ir susipažins su kavos istorija. Degustacijos metu laukia: trumpa pažintis su kavos kilme, kultūra, istorija bei degustavimu, supažindinimas su esminiais pasaulio skoniais ir aromatais, vėliau Jūsų laukia žalios, skrudintos ir maltos kavos pateikimas ir vertinimas, kavos ragavimas bei manufaktūros pristatymas.

„Vila Komoda“ – restauruotas istorinių namų viešbutis-restoranas, įsikūręs kurortinio Palangos miestelio širdyje, Meilės alėjoje. Savo svečius stebina ne tik butiko atmosfera, bet ir šviežio maisto restoranu, kuriam vadovauja pasaulyje pripažintas šefas. Atvykusiųjų į sezoninių patiekalų degustaciją laukia: putojančio gėrimo pasitikimo taurė, devynių elementų vakarienė, jauki atmosfera bei malonus ir aukštos kokybės aptarnavimas.

Na, ir taip pat, siūlome išbandyti degustacinę vakarienę restorane „Višta puode“. Šiuolaikiškais sprendimais pasižyminčiame, tačiau ypatingai jaukiame restorane maistui ir gėrimams skiriamas išskirtinis dėmesys. 2 val. trukmės degustacinės vakarienės meniu nuolat kinta pagal sezoniškumą. Vakarienės metu vaišinsitės patiekalais, kurie priskiriami Lietuvos istorinei virtuvei: žvėriena, putpelės, fazanai, upių bei ežerų žuvys ir kt. Vakarienę sudarys 5 patiekalai: šaltasis ir karštasis užkandžiai, sriuba, pagrindinis patiekalas bei desertas.

Taigi, tai buvo geriausi vakarienių bei degustacijų pasiūlymai, kurie Jūsų romantišką pasimatymą, pavers išskirtiniu ir nepamirštamu! Taip pat siūlome neatmesti galimybės vakarienę gaminti namuose. Tai irgi bus puiki vakaro praleidimo forma, o gera žinia, jog prisisotinus, nereikės keliauti namuose, nes jau juose būsite!

Atgal