Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, analizuoti lankytojų veiklą ir teikti individualizuotus skelbimus, šioje svetainėje yra naudojami slapukai ir socialinių tinklų įskiepiai. Slapukų ir įskiepių naudojimą galite pasirinkti patys nustatymuose. Daugiau informacijos Privatumo politikoje.
4.85 vertinimas (daugiau nei 8000+ atsiliepimų) Nemokamas keitimas ir pristatymas nuo 29 € Galioja 12 mėn. Įmonėms D.U.K. Pardavimo vietos Pagalba
Dovanų čekio savitarna
Mylimiausi

2019-ųjų Valentino diena: dovanų idėjos Jam ir Jai + 10 jaukių pasiūlymų kaip atšvęsti meilės dieną nebrangiai

2019-01-02

2019-ųjų Valentino diena: dovanų idėjos Jam ir Jai + 10 jaukių pasiūlymų kaip atšvęsti meilės dieną nebrangiai

Šv. Valentino diena minima vasario 14-ąją. Šią ypatingą dieną žmonės savo mylimiesiems bei kitiems artimiesiems parodo, kaip juos brangina ir vertina, dažniausiai dovanodami gėles, dovanas bei siųsdami atvirukus ar romantiškas žinutes.

Dauguma žmonių per Valentino dieną mėgsta išlaidauti dėl mylimųjų ir tai patvirtino Finder.com atliktas tyrimas. Tyrimo metu paaiškėjo, jog kur kas daugiau vienas kito dovanoms išleidžia jau susituokusios poros nei dar tik susitikinėjantys asmenys. Taip pat apklausos metu buvo atskleista, kad brangesnes dovanas perka jaunesnės poros, o jau brandesnio amžiaus žmonės – taupesni.

Pagal tą pačią apklausą buvo nustatytos ir piniginės sumos – kiek kiekvienas poros narys yra linkęs išleisti mylimojo dovanai. Taigi dar nevedę vaikinai, pirkdami dovanas merginoms, vidutiniškai išleidžia apie 59 JAV dolerius, o merginos – 105 dolerius. Vedę vyrai stebina žmonas už 71 dolerį, o žmonos už 170 dolerių. Akivaizdu, kad vyriškoji lytis nėra linkusi tiek išlaidauti, kiek moterys, tačiau vis dėlto matyti, jog susituokusiose porose piniginės sumos didesnės abiejose pusėse.

Šaltinis https://www.finder.com/valentines-day-statistics

 

Finder.com taip pat atliko tyrimą apie nepageidaujamas dovanas. Pasak jų, yra didelė tikimybė gauti nenorimą dovaną. Net 14,7 % respondentų teigia gavę netinkamą dovaną, tai yra 36 milijonai žmonių iš 151 milijono, dalyvavusių apklausoje.

Šaltinis https://www.finder.com/valentines-day-statistics

Paaiškėjo netikėtas faktas, jog vyrai vis dėlto dovanoja geriausias dovanas, o moterys dažnai nepataiko į vyro įnorius. Tačiau tyrimas taip pat įrodė, kad susituokusios poros beveik visada išrenka tinkamą dovaną, o dar tik draugaujančios poros – „prašauna pro šalį“.

Na, o vokiečių atlikta statistika parodė, jog šios šalies gyventojai pernelyg neišlaidauja ir dažniausiai perka simbolines dovanas: gėles, šokoladinius saldainius arba drauge eina į pasimatymą restorane. Mieliausios dovanos – rankų darbo arba personalizuotos smulkmenėlės, kurios išties ypatingos ir išlieka kaip atsiminimas. Kaip ir daugelį metų, šventinių dovanų sąraše puikuojasi higienos rinkiniai, kvepalai, juvelyrika, dovanų čekiai. Tačiau apklausa parodė, jog žmonės taip pat mėgsta dovanoti nuotykių dovanas, bet jų tiek daug ir tokia įvairovė, kad išties sunku išsirinkti... Tad ką gi įteikti, kad mylimam žmogui tikrai patiktų?

Šaltinis: https://www.statista.com/chart/12907/what-valentines-day-gifts-do-people-buy-in-germany/

Pomėgių žinojimas – geriausias ir lengviausias būdas, padėsiantis išrinkti tinkamą dovaną. Jei jūsų antroji pusė mėgsta futbolą, padovanoję naują sportinę aprangą ar firminį futbolo kamuolį, tikrai jį pradžiuginsite. Bet jei materialios dovanos Jums ne prie širdies, pamąstykite, ko Jūsų antroji pusė jau seniai nori, tačiau vis nedrįsta pabandyti? Sužinokite tai ir padėkite įgyvendinti! Tai bus geriausia įspūdžio dovana.

Jei Jūsų Valentino dieną riboja biudžetas, pateiksime Jums dovanų idėjas Jam ir Jai pagal dovanų kainas. Tikime, jog taip padėsime Jums rasti tinkamiausią sprendimą, kaip nustebinti antrąją pusę.

Valentino dienos dovanos vyrams iki 30 eurų

Kadangi pagal analizuotą statistiką, per meilės dieną vyrai dažniausiai gauna nemėgstamas dovanas, pirmiausia aptarsime, ką dovanoti jiems.

Įspūdžio dovanos visuomet priklauso nuo gavėjo būdo: jei jis yra rimtas, ramus, tinkamiausia dovana – bilietai į spektaklį, kiną, o galbūt pakvietimas į masažą. Tiek masažų salonų, tiek teatrų ar kino salių galima rasti daugelyje Lietuvos miestų, tad tai tikrai nebus problema.  Jei vyriškis yra veiksmo žmogus, jam tikriausiai patiks jodinėjimas žirgais, pasivažinėjimas kartingais ar nuotykiai pabėgimo kambaryje. Vis dėlto, jei neapsisprendžiate, neapsiriksite pasirkę patiekalų degustaciją ar tiesiog apsilankymą restorane. Tai bus dovana, tiek jam, tiek Jums, nes mėgausitės abu!

Jei draugaujate trumpai, puikus dovanos sprendimas – įvairių parduotuvių čekiai, pavyzdžiui, jei mylimasis mėgsta skaityti, galite Jam padovanoti knygyno čekį, jei sportuoti – sporto prekių čekį ir t. t.

Svarbiausia, per Valentino dieną vyrams dovanas įteikti su meile, tuomet, kad ir kokia dovana tai bebūtų, jis vistiek jausis mylimas ir apgaubtas šiluma.

Valentino dienos dovanos moterims iki 30 eurų

Valentino dienos dovanos moterims yra itin delikatus reikalas, nes moteriškoji lytis gan išranki ir lengva „prašauti“.  Tačiau kaip ir vyrams, ramybę mėgstančioms moterims patiks bilietai į spektaklius, tad jei artėja kokio įdomaus spektaklio premjera, naudokitės šia proga! Jei mylimoji mėgsta šokti ir, klausydamasi muzikos, negali ramiai nusėdėti vietoje, dovanokite šokių studijos „Aistra šokiui“, įsikūrusios Kaune, abonementą. Studijoje ji galės mokytis valso, tango, kvikstepo, fokstroto, čia čia čia, rumbos, sambos, svingo, bačatos ir dar daugybės kitų šokių. Namo ji grįš tikrai išsikrovusi, tačiau pilna entuziazmo ir geros nuotaikos.

Merginos dažnai būna tikros smagurės, tad nustebinkite ją belgiškų vafliukų arba prancūziškų desertų degustacija. Abi degustacijos skirtos dviem asmenims – tai bus dovana ne tik jai, bet ir Jums. Tad sočiai prisivalgę desertų galėsite drauge kristi į lovą ir ramiai žiūrėti filmą namuose.

SPA ir masažai – daugumos moterų mėgstamiausias laisvalaikis. Norint, jog Jūsų dama atsipalaiduotų, švytėtų, o šypsena veide nedingtų, geriausias sprendimas įteikti apsilankymą SPA procedūrose. SPA teikia naudą ne tik grožiui, bet ir organizmui: subalansuoja psichologinę bei emocinę būklę, gerina kraujotaką, miegą, stiprina imunitetą.

Valentino dienos dovanos vyrams nuo 31 iki 65 eurų

Vyrams meilės dienos proga galite įteikti kiek prabangesnę ir kiek neįprastą skonių kelionę – austrių degustaciją. Sakoma, jog austrės – galingas afrodiziakas, tad tai gali būti Valentino dienos dovana.

2005 metais Amerikos ir Italijos mokslininkai išsiaiškino, jog tam tikrose jūrų gėrybėse (taip pat ir austrėse) esančios amino rūgštys gali paskatinti lytinių hormonų gamybą. Be to, austrėse gausu dopamino, kuris stimuliuoja susijaudinimo centrą, esantį smegenyse – taip kyla seksualinis apetitas. Kad ir kaip tai egzotiškai skambėtų, tačiau jei mylimasis nemėgsta jūros gėrybių, rinkitės prabangią vakarienę Jums įdomiame restorane, kuriame norėtumėte apsilankyti drauge su antrąja puse.

SPA terapija vyrams – savimi besirūpinantiems vyrams! Kad ir kokie rimti būtų, vyrai labai mėgsta švelnius ir atpalaiduojančius SPA prisilietimus, kurie tonizuoja po sunkios darbo dienos, padeda pamiršti nuolatinį skubėjimą ir stresą. Dovanokite galimybę atsipalaiduoti ir pamiršti darbus – jų visuomet bus, tačiau atsikračius nuovargio ir nuolatinės įtampos, juos galima atlikti kur kas greičiau ir geriau, o ir nuotaika bus kur kas geresnė.

Jei Jūsų vyras ekstremalių pojūčių mėgėjas, Monster Truck romantiškas pasivažinėjimas bus tikras iššūkis tiek mylimajam, tiek merginai. Monstrai visureigiai pasaulyje naudojami pramoginiais tikslais: lenktynėms purve, svorių tampymui ir kitiems automobiliams traiškyti.

Įsimylėjėlių porelę veš profesionalus vairuotojas. Atvykusieji važiuos 24,5 ha plote įrengta specialia trasa, kurioje yra 30 įvairaus dydžio kalnų ir 4 ekstremalios zonos, tad nuotykių ir adrenalino kupinų akimirkų tikrai netrūks! Beje, atvykusiųjų lauks ir ypatinga staigmena – o kokia, jie sužinos pramogos metu!

Valentino dienos dovanos moterims nuo 31 iki 65 eurų

Dar kartą siūlome dovanoti SPA malonumus, bet šiek tiek prabangesnius. Štai SPA diena Jai privers pamiršti kasdienius rūpesčius: atvykusioji gaus viso kūno masažą, kuris nuramins, numalšins stresą.  Taip ji turės galimybę komfortiškai praleisti 1val. 30 min. SPA zonoje (su baseinu, sūkurine vonia ir turkiška pirtimi).

SPA ir įvairūs masažai padeda išsivaduoti nuo blogų minčių, pailsinti protą, atjauninti odą, netgi atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. SPA teikiamų naudų yra begalė, tačiau norint tai patirti reikia ilgai nesvarstyti ir išbandyti!

Jūsų moters pojūčius suaktyvins vakarienė visiškoje tamsoje: atvykę ragausite įvairius produktus, atrasite jų kitokį skonį ir aromatą. Tai bus kažkas naujo, neišbandyto, tad mylimajai tikrai paliks teigiamą įspūdį.

Jei Jūsų mergina nuolat puošiasi, gražinasi, o galbūt nuolat darosi asmenukes, pradžiuginkite ją asmenine fotosesija, kur profesionalus fotografas įamžins jos grožį kūrybingose nuotraukose.

Tačiau jeigu dovana Jums tikra dilema ir net mūsų patarimai nepadeda, įteikite dovanų rinkinį. Jūsų mylimoji galės pati išsirinkti sau patinkančią pramogą! Taip apsidrausite nuo netinkamos dovanos išrinkimo.

Dovanų idėjos vyrams nuo 66 eurų

Pasivažinėjimai prabangiais automobiliais tampa vis populiaresni ir nuolat puikuojasi pramoginių paslaugų viršūnėse, tad jei norite suteikti vyrui galimybę pavairuoti Ferarri, Lamborghini, Porsche ir t. t. rinkitės tokio tipo dovaną.

Kadangi vyrai mėgsta gardžius patiekalus, dovanokite itin prabangią vakarienę, pavyzdžiui, 165 metrų aukštyje – TV bokšte, restorane „Medininkai“ ir t. t.

O galbūt tinkamiausia ir romantiškiausia dovana bus pasimatymas ore – skrydis oro balionu? Tai nepamirštama kelionė virš Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Panevėžio, Trakų, Šiaulių arba Molėtų su „Geros dovanos“ oro balionu, kurį valdys patyrusi piloto Romano Mikelevičiaus komanda, skraidinusi milijardierių Ričardą Bransoną, „Virgin group“ įkūrėją!

Dovanų idėjos moterims nuo 66 eurų

Valentino dienos proga moterims puiki dovana gali būti prabangi šokolado procedūra, masažas + įvyniojimas. Šokoladas šalina įtampą bei stimuliuoja protinį ir fizinį pajėgumą. Tai puikus antidepresantas, kuris skatina gerą savijautą ir padeda organizmui pasiekti atsipalaidavimo būseną. Šokolado terapija kūnui – tai ne tik kvapni ir maloni atpalaiduojamoji procedūra, bet ir efektyvi anticeliulitinė priemonė, o celiulitas – didžiausias moterų priešas.

L‘OCCITANE produktai, įkvėpti garsiojo Provanso art de vivre, pasižymi natūralių aktyviųjų ingredientų gausa ir išraiškingais aromatais. Moterys dievina šios įmonės produktus, tas čekis tikrai nustebins ir leis pačiai išsirinkti tinkamiausius ir geidžiamiausius produktus.

Dovanos poroms

Kalbant apie dovanas poroms, jei norite per meilės dieną nustebinti artimą porą, rekomenduojame dovanoti vakarienę, SPA procedūras dviems arba nakvynę Lietuvos kurorte.

Jei ši pora – gurmanai, galite rinktis degustaciją: kavos, šampano, vyno, alaus, sūrio, austrių, kibinų, desertų ir kitų patiekalų arba prabangią vakarienę bet kuriame Lietuvos mieste.

SPA procedūros padės mylimiesiems atsipalaiduoti, skirti šiek tiek laiko vienas kitam. Po terapijos atslūgs visi rūpesčiai ir abu namo grįš laimingi bei geros nuotaikos.

Žinoma, prabangiausia dovana, kurią galite įteikti – nakvynė kurorte (Druskininkuose, Birštone ar Palangoje). Nakvynių kainos išties nemažos, tačiau į kainas dažnai įeina papildomos paslaugos, tokios kaip vakarienės, pusryčiai, SPA ir masažai. Tad nors kaina didelė, dovanosite jiems ne tik nakvynę, bet ir pasilepinimą bei pramogas dviese.

Kaip ir kur švęsti Valentino dieną neišlaidaujant?

Svarstote, kaip nebrangiai, bet mielai ir jaukiai atšvęsti Valentino dieną mylimo žmogaus glėbyje, kad biudžetas nesikandžiotų? Pateiksime Jums keletą pasiūlymų, jog meilės diena būtų kupina dėmesio vienas kitam, meilės žodelių, ilgų ir prasmingų pokalbių bei linksmų akimirkų.

  1. Gardi vakarienė ir mėgstamas filmas namuose. Kadangi vakarienė restorane ir bilietai į kiną dviems yra jau kiek brangu, rinkitės alternatyvą viską daryti namuose! Juk tokiu būdu nereikės vairuoti ar šalti mieste, o namuose galėsite jaukiai žiūrėti filmą po šiltu pledu, gaminti vakarienę drauge ir taip kurti naujus atsiminimus. Didesnei romantikai apsirenkite ir pasipuoškite taip, tarsi eitumėte į restoraną, ant stalo uždekite žvakę, fone paleiskite muziką... Patikėkite, tai bus 100 kartų gražiau ir jaukiau nei ėjimas į miestą.
  2. Važiuokite ilgo pasivažinėjimo. Šokite į automobilį ir, nė neplanuodami, važiuokite kur mato akys ir veda širdis! Tai bus nuostabus nuotykis, kurio metu su antrąja puse pamatysite naujų vietų, o šis pasivažinėjimas taps viena mieliausių Jūsų Valentino dienų. Jei lauke neapsiniaukę ir matosi daug žvaigždžių, sustokite ir grožėkitės žvaigždėtu dangumi.
  3. Masažai ir SPA namuose. Išjunkite šviesą, uždekite keletą žvakių, griebkite masažinį aliejuką ar losjoną ir lėtais, švelniais judesiais masažuokite, glostykite antrąją pusę. Po kelių minučių pasikeiskite, jog pamalonintas būtų kiekvienas. Taip pat drauge pasilepinkite įvairiomis veido, kūno kaukėmis. Išbandykite saldžią kūno kaukę... Jums tereikės lygiomis dalimis sumaišyti skystą sezamų aliejų kartu su medumi. Tuomet gauta košele ištepti visą kūną (geriausiai vos išlipus iš vonios), 15 min. ramiai pasėdėti, paplepėti su mylimuoju ir tuomet nusiprausti po šiltu dušu (be muilo!). Tai bus nuostabus SPA dviems ir neįtikėtinas poveikis odai!
  4. Nueikite į nemokamą / pigų koncertą. Pasidomėkite, ar netoli Jūsų gyvenamosios vietos tą dieną nevyks kokių šaunių koncertų. Kas gali būti geriau nei klausytis romantiškos muzikos, laikantis rankomis su mylimuoju?
  5. Meilės laiškai. Ant lapelių surašykite meilės citatas, žodžius, savo pažadus ar smagias frazes ir šiuos raštelius išslapstykite po visus namus, tačiau slėpkite taip, jog mylimasis ar mylimoji juos lengvai galėtų rasti (kišenėje, automobilyje, jo ar jos piniginėje ar pan.) ir netikėtomis staigmenėlėmis džiaugtųsi visą dieną ar bent vakarą. Arba po gardžios vakarienės kartu prisėskite ir parašyti vienas kitam po meilės laiškelį, kuriame aprašysite savo jausmus, galbūt gražiausius Jūsų atsiminimus, patirtus drauge ir taip toliau, o vėliau paskaitysite. Patikėkite, tai bus labai jautrus ir mielas vakaras.
  6. Žaiskite stalo žaidimus. Tai tobulas vakaro praleidimo būdas, jei ketinate likti namuose, o lentynose dulka jau seniai nenaudoti žaidimai. Tai puiki alternatyva, jei jau turite vaikų, tad galite įtraukti ir juos, arba jei nenorite žaisti dviese, suorganizuokite žaidimų vakarą poroms ir pasikvieskite artimiausius draugus su antromis pusėmis.
  7. Maudynės putų vonioje. Jums nereikia išlaidauti brangiuose SPA... Užtenka namuose turėti vonią, prileisti į ją vandens su putomis, uždegti aplink žvakių ir štai Jums tobulas laikas dviese. Pasiimkite vyno ar šokolado ir leiskite laiką romantiškai vonioje. Tai bus kažkas naujo, neįprasto, bet itin intymaus, tad nuotaikos bus labai geros ir meilios.
  8. Eikite ilgo pasivaikščiojimo. Šiais laikais jau retai kada einame pasivaikščioti ilgiau nei iki parduotuvės ir atgal, tad Valentino diena, puiki proga čiupti antrą pusę ir keliauti ilgam pasivaikščiojimui po apylinkes. Parodykite brangiausiajam savo mylimas ir svarbias vaikystės (ir ne tik) vietas, kur pirmą kartą išmokote važiuoti dviračius, kur žaisdavote su draugais, ar kur mokėtės. Tai Jus dar labiau suartins.
  9. Žaiskite su sniegu. Jei Lietuvą tokiu metu džiugins sniegas, būtinai išeikite juo pasidžiaugti! Nulipdykite sniego senį, statykite tvirtoves ir kaukitės sniego gniūžtėmis! Tikriausiai jau nuo vaikystės laikų taip nepramogavote, tad naudokitės šia proga.
  10. Atkurkite savo pirmąjį pasimatymą. Žinoma, kiekvieno pirmasis pasimatymas buvo skirtingas, tad galbūt kažkam tai bus itin brangus malonumas, o kai kam tai bus pats paprasčiausias vakaras, tačiau kupinas atsiminimų, juoko ir bučinių. Dažniausiai pirmieji pasimatymai būna kuklūs, prie puodelio kavos ar arbatos, o kuomet santykiai įsibegėja, tokie mini pasimatymai tampa tikra retenybe... Tad griebkite jautį už ragų ir pasinaudoję laiko mašina – grąžinkite prisiminimus ir keliaukite į pirmo pasimatymo vietą!
Atgal