Išskirtinės vietos, kur galima pavalgyti Vilniuje
2023-07-21

Vilnius – Lietuvos sostinė, kurioje gausu ne tik pramogų, bet ir kavinių, restoranų, užkandinių. Tačiau kartaisvis tiek iškyla klausimas, kur skaniai pavalgyti Vilniuje. Ypač tuo domisi miesto svečiai. Vietiniai gyventojai dažniausiai jau turi savo mėgstamas vietas, į kurias užsuka norėdami pavalgyti. Tačiau net ir vilniečiai kartais visai netikėtai atranda naujų vietų, kuriose gali paragauti išskirtinių patiekalų.
Papasakosime, kur skaniai pavalgyti Vilniuje šiais metais. Parengėme Jums dešimtuką, į kurį patenka geriausios vietos, kurias verta aplankyti gurmanams Vilniuje. Sužinosite, kur atsiveria gražiausi sostinės vaizdai, kokie lankomiausi restoranai Vilniuje, kur tiekiami gardžiausi pusryčiai, kur galima sočiai papietauti ar romantiškai pavakarieniauti, kur gaminami skaniausi desertai ir kur verta apsilankyti su vaikais. Tad pirmyn į pažintį su geriausiais Vilniaus restoranais ir kavinėmis!
1. Bistro-baras „Toliai“
Bet kuris tikras vilnietis bent kartą lankėsi Karoliniškių rajone esančiame TV bokšte. O ar teko vakarieniauti net 170 m aukštyje įsikūrusiame bistro-bare „Toliai“? Tai nepamirštamą įspūdį paliekanti vieta, įsikūrusi 67-ame TV bokšto aukšte. Iš čia atsiveria nuostabus Vilniaus miesto ir apylinkių vaizdas. Žinoma, tam būtina pasirinkti gerą orą, kai mažai debesų. Bet juk galima romantiškai vakarieniauti ir tarp debesų, tiesa?
Jei ieškote vietos, kur pavalgyti su vaikais, „Toliai“ tam puikiai tiks. Bistro-bare dienos metu galima lengvai užkąsti, o vakare paskanauti išskirtinių karštų užkandžių iš užsakomojo meniu. Mėgaujantis gurmanišku maistu ir gėrimais šiltuoju metų laiku galima iš aukštai stebėti kintantį Vilniaus veidą pro uždarosios apžvalgos aikštelės langus, o šiltojo sezono metu kviečiama į atvirą terasą.
2. Restoranas „Georgian House“
Vilniaus senamiestyje įsikūręs tikras kartveliškas restoranas „Georgian House“. Apsilankę šiame restorane pajusitekartvelišką svetingumą ir galėsite pasimėgauti tradiciniais patiekalais, kuriuosruošia tikri kartvelai. Čia galėsite paragauti nuostabių chačapuriųsu gausybe sūrio, puikaus skonio baklažanų suktinukų su graikiniais riešutais, gardžių šašlykų ir daug kitų patiekalų.
Jei norite išbandyti kelis skirtingus skonių derinius, galite užsisakyti užkandžių rinkinį, kuris tinka ir vegetarams, vos už 26,99 Eur. O vynu Jus vaišins iš tikro rago! Jei norite sužinoti, kuo garsėja kartveliška virtuvė, šis restoranas bus geriausias pasirinkimas – jis tiks tiek romantiškai vakarienei, tiek popietei su draugų kompanija.

3. Restoranas „Botanist“
Norintiems paragauti išskirtinio skonio Viduržemio jūros ir Lotynų Amerikos virtuvių patiekalų siūlome rinktis vietinių ir sostinės svečių pamėgtą restoraną „Botanist“. Kruopščiai apgalvoti pagrindiniai patiekalai: aštuonkojis, pagardintas juodųjų krevečių sultiniu, brandintas argentinietiškas antrekoto ar jūrų velnias su mėlynosiomis bulvės, dalytis skirti užkandžiai: takai, brusketos ar spurgytės, o gal saldusis pasiflorų flano su kukurūzų spragėsiais – čia savo skonius ar jų derinius ras kiekvienas. Be to, šis restoranas yra puiki vieta norintiems pakviesti antrąją pusę į degustacinę kelių patiekalų vakarienę – ja galima pasimėgauti nuo 80 Eur.
Jus sužavės ne tik gardūs patiekalai, bet ir platus kokteilių meniu. Prie restorano baro maišoma daugybė klasikinių gėrimų, tačiau raginama paragauti ir firminių „Botanist“ kokteilių. Visuomet maloniai nustebina aštri „Margarita“ su klevų sirupu, karamelinis „OldFashioned“ ar tropinis „BotanicLand“ su rozmarinais ir cinamono sirupu. Skanų maistą ir gėrimus vainikuos jauki, nuoširdiems pokalbiams ir naujiems potyriams įkvepianti aplinka – restoranas įsikūręs Vilniaus senamiesčio paveldo apsuptyje.
4. Restoranas „Chačapuri“
Dar neteko ragautichačapurių – populiariausio Sakartvelo patiekalo? Tuomet turėtumėte apsilankyti restorane „Chačapuri“. Šiame restorane tradiciniai chačapuriaikepami pagal senolių receptus, gerbiant visas tradicijas. Patiekalui pagaminti naudojamas šviežias kartveliškas sūris. Taip išsaugomas skonio autentiškumas ir užtikrinama kokybė.
Restorane Jūsų laukia jauki aplinka, kur tiesiog nepastebėsite, kaip prabėga laikas. Pavalgyti galėsitene tik pačiame restorane – chačapurius galima užsakyti išsinešti. Tai puikus būdas pavaišinti svečius ypatingu patiekalu ar patiems pasimėgauti naujais pasaulio virtuvių skoniais.
Restoranai „Chačapuri“ įsikūrę įvairiose Vilniaus vietose – Paupio turguje, Fabijoniškių rajone esančiame prekybos centre „BIG Vilnius“, Žvėryno rajone įsikūrusiame prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ ir kt.

5. RESTORANAS „THE TOWN STEAKHOUSE“
Jei mėgstate mėsiškus patiekalus, rekomenduojame apsilankyti Vilniaus centre, Gedimino prospekte, įsikūrusiame moderniame restorane „The Town Steakhouse“. Tai vieta, kurioje galėsite pasimėgauti aukštos kokybės burnoje tirpstančiais mėsos kepsniais!
Restorano „The Town Steakhouse“ pasididžiavimas – grilio patiekalai, įvairūs kepsniai ir mėsiški valgiai, kuriuos virtuvės komanda atrinko per daugybę bandymų metų. Kaip pridera, restorano virėjai iškeps mėsą iki norimo lygio, nenorintiems mėsos pasiūlys ypatingų jūros gėrybių, o padavėjai parinks prie patiekalo tinkantį gėrimą. Restorano komanda atidi kiekvienam svečiui – viskas dėl to, kad kaskart būtų galima pasimėgauti gurmaniška patirtimi ir išskirtiniais mėsos atradimais!

6. Restoranas „Imperial“
„Imperial“– tai itin aukštos klasės restoranas Vilniaus senamiestyje, stebinantissavo išskirtinumu.Čia laukia baltomis pirštinėmis pasidabinę padavėjai, krištolo, sidabro ir mados namų „Versace“ porceliano indai bei, žinoma, išskirtinio skonio patiekalai.
Norintiems paskanauti itin kokybiškų patiekalų ir praleisti laiką prabangioje aplinkoje rekomenduojame rinktis būtent šį restoraną. Jis garsėja ne tik nuostabia aplinka, bet ir gardžiausiais gurmaniškais patiekalais, kurie nepalieka abejingų. Čia galima apsilankyti ne tik prabangiai vakarienei, bet ir vėlyviesiems pusryčiams ar degustacijai.
7. Restoranas „Dine“
„Dine“– tai modernus europietiškos virtuvės restoranas, įsikūręs Gedimino prospekte. „Dine“ išsidėstęs per dvi sales: viena šviesi ir veidrodinė, kita – elegantiškos rudos spalvos, pritemdyta. Taigi, kur prisėsti ir pasinerti į maisto patirtis, galima rinktis pagal skonį ir nuotaiką.
Restorano meniu puikuojasi iki smulkmenų apgalvoti patiekalai, gaminami iš jūros gėrybių, žuvies ir mėsos. Žinoma, kaip ir priklauso tokio lygio restoranui, beveik viskas – nuo padažų iki šviežiai kepamos duonos – gaminama vietoje. Čia pat netgi rūkoma mėsa. Vienas iš išskirtinių restorano akcentų – vyno ir deserto deriniai.
„Dine“ – puikus pasirinkimas norintiems prabangiai praleisti vakarą su artimu žmogumi. 150 Eur vertės degustacinės vakarienės metu galima pasimėgautidviem užkandžiais, karštuoju patiekalu ir desertu. Norintiems skanios patirties ir netikėtų derinių būtina apsilankyti šiame restorane.
8. VAKARIENĖS KLUBAS „Babble Dinner Club“
Vilniaus širdyje, Gedimino prospekte, įsikūręs „Babble Dinner Club“ – ne tik maisto, bet ir patyrimo erdvė, kurioje gurmaniški patiekalai susilieja su scenos menais. Čia atvykstant reikia nusiteikti gardžiam ir jausmingam, gurmaniškam ir rafinuotam nvakarui. Tokią „Babble Dinner Club“ patirtį įvertins mėgstantys prabangą, netikėtus skonių derinius ir unikalius potyrius.
Čia rengiamos išskirtinės dviem asmenims skirtos degustacinės vakarienės – už 160 Eur galima pasigardžiuoti net keturiais skirtingais patiekalais. Maisto kelionė prasideda nuo užkandžių ir, kaip dera, baigiasi visus skonius vainikuojančiu desertu. Šiame vakarienės klube bus tiek pamalonintas skrandis, tiek patenkintas smalsumas atrasti ką nors naujo, nes „Babble“ – nesibaigiantis šurmulys, kuriame visada norisi būti.
9. Restoranas „River Town“
„River Town“ – jaukus restoranas prie Neries, siūlantis gamtos peizažų įkvėptą meniu. Restoranas pasižymi aukšta kokybe ir ypatingu dėmesiu detalėms. Visa tai atsispindi specialiai kiekvienam sezonui sukurtame meniu. Atvykę svečiai turės progą pasimėgauti ir ramuma dvelkiančia atmosfera.
Prancūziškos „Gillardeu“ austrės, kanadietiškos šukutės su naminiu melionų čatniu– tai tik įžanga į gastronominę kelionę, kurią pasiūlys „River Town“ virtuvės šefų duetas. Čia taip pat galėsite pasimėgauti dzūkišku jautienos kapotiniu, veršienos ir tuno klasikiniu užkandžiu iš Pjemonto ir kitais išskirtiniais patiekalais bei desertais.
Jei esate tikras mėsos gurmanas, atvykite kartu su artimu žmogumi į išskirtinę degustacinę vakarienę. Jos metu už 115 Eur mėgausitės trijų skirtingų rūšių mėsos patiekalais ir derinsite juos su įvairiais garnyrais ir padažais.
10. RESTORANAS „SOLT DINING“
Urbanistinio stiliaus viešbutyje „Courtyard Vilnius City Centre“ įsikūręs restoranas „Solt Dining“ išsiskiria Skandinavijos įkvėptu interjeru ir žemiškų tonų potėpiais. Vietos jaukumą kuria maži akcentai: prieskoninės žolelės, išdėliotos kulinarinės knygos, unikalia technika sukurti paveikslai ir jaukiai rusenantis židinys. „SoltDining“ didžiuojasi tuo, kad restorane ne tik naudojami vietiniai, lietuviški produktai, bet ir interjero detalės atkeliauja daugiausia iš Lietuvos gamintojų rankų – nuo šviestuvų iki stalų.
„Solt Dining“ yra Šiaurės Europos ir Baltijos šalių skonius jungianti moderni virtuvė, kurioje pagrindiniu smuiku groja lietuviški produktai. Restorano meniu nėra didelis, tačiau pristatantis save per sezoniškumą ir šiuolaikinę patiekalų interpretaciją. Šefo ruošta trijų patiekalų vakariene dviem, kurią sudaro užkandis, pasirinktas pagrindinis patiekalas ir desertas, čia galima pasimėgauti už 69 Eur.
Jei lankotės sostinėje pirmą kartą, drąsiai vadovaukitės šiuo dešimtuku, kuriame papasakojome apie pačias geriausias vietas Vilniuje, kur galima skaniai pavalgyti.