Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, analizuoti lankytojų veiklą ir teikti individualizuotus skelbimus, šioje svetainėje yra naudojami slapukai ir socialinių tinklų įskiepiai. Slapukų ir įskiepių naudojimą galite pasirinkti patys nustatymuose. Daugiau informacijos Privatumo politikoje.
Turite dovanų čekį? Kontaktai
Prekių krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
Išsirinkę prekes, spauskite mygtuką "Dėti į krepšelį"
Patinka Prisijungti

Degustacija - ką verta išbandyti?

2020-09-29

Degustacija - ką verta išbandyti?

Degustacija (lotyniškai degusto – ragauju) - tai maisto ar gėrimų ragavimas. Ragaujama nedideliais kiekiais, stengiamasi pajausti skonį, kvapą, tekstūrą. Tai būtų galima pavadinti net gi savotišku menu. Iš anksto paruošiami keli to paties maisto ar gėrimų pavyzdžiai. Populiariausios degustacijos - sūrio, vyno, šokolado, alaus, desertų degustacijos. Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir sužinoti daugiau apie mėgstamą produktą. Norime plačiau papasakoti apie degustacijas, kurios populiariausios Lietuvoje.  

Šokolado degustacija 

Šokoladas - tai karališkas saldumynas, kuris dievinamas nuo senų laikų. Beje, ar žinojote, kad šokoladą pirmieji ėmė gaminti Amerikos indėnai? Šokoladas gali būti trijų rūšių - juodas, pieninis ir baltas. Tačiau yra ir daugiau subtilybių, kurias reikia žinoti, kad nusipirktumėte tikrai kokybišką šokoladą.  

Šokolado degustacijos metu galima paragauti žaliavos, iš kurios gaminami šokoladiniai saldainiai. Beje, tokių degustacijų metu ne tik sužinoma apie šokoladą bei jo paruošimą saldainių gamybai, bet ir patys galite gaminti saldainius. Dažniausiai tokios degustacijos rengiamos grupėms. Visi kartu gamina saldainius, o po to renkami išradingiausi. Į išskirtinę šokolado degustaciją kviečia šokoladinė Vilniuje „AJ šokoladas“. Sužinosite šokolado istoriją, ragausite jį ir namo pareisite tikrai ne tuščiomis.  

Ar žinojote, kad tikras, kokybiškas šokoladas labai vertingas? Jame gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų. O antioksidantai padeda išsaugoti grožį ir jaunystę. Žinoma, kaip ir visur, svarbu saikas. Tačiau jei kasdien pasilepinsite keliais gabalėliais tikro, juodo šokolado, papildysite organizmą naudingomis medžiagomis. Beje, šokoladas pakelia nuotaiką!  

Sūrio degustacija 

Sūris dera prie įvairių gėrimų, tad jis dažnai patiekiamas kaip užkandis. Tačiau ar žinote, ką ir su kuo derinti? Pirmiausia pažinkite skirtingas sūrių rūšis. Sūrio namai „Džiugas“ kviečia pažinti kietojo sūrio skonių paletę. Degustacijos metu ragausite skirtingą laiką brandintus sūrius. Išbadysite skirtingus derinius su įvairiais produktais – medumi, riešutais, kriaušėmis, džemu, obuoliais, vynuogėmis. Ne tik ragausite sūrį, bet ir sužinosite viską apie jo vartojimo kultūrą, naudą organizmui.  

Net 300 viskių kolekciją turintis baras „King & Mouse“ Vilniuje verčia naują viskio ir užkandžių knygos puslapį. Turbūt dar neteko derinti visko su sūriu? Čia Jūsų laukia tikra naujiena – viskio ir sūrių degustacija, kurios metu bus derinami škotiški gėrimai ir įvairių rūšių sūriai. Beje, paragausite sūrių, kurie gaminami nedideliuose Lietuvos ūkiuose.  

„Vyno klubas“ Vilniuje ir Klaipėdoje rengia degustacijas, kurių metu sužinosite koks vynas dera su vienu ar kitu sūriu. Paragausite tobuliausius derinius, pažinsite vynus ir skirtingas sūrių rūšis.  

Desertų degustacija 

Tikri smaližiai privalo leistis į skonių kelionę ir bent kartą apsilankyti desertų degustacijoje. Tačiau nuo ko pradėti, kai pasirinkimas toks didelis? Mes siūlome išbandyti belgiško šokolado fondiu firminio šokolado fabriko „Rūta“ skyriuje, kuris įsikūręs Vilniuje. Čia paragausite išskirtinio belgiško šokolado fondiu, kuris patiekiamas su skirtingais skanėstais. Galėsite išbandyti skonių derinius su vaisiais, sūriais, spurgomis. Beje, jei norėsite, turėsite galimybę išbandyti ne vieno, o dviejų skirtingų šokoladų fondiu.

Išbandžius belgišką šokoladą būtų nuodėmė neparagauti belgiškų vaflių. Jie dar vadinami „Briuselio vafliais“. Tai desertas, kuris vertinamas dar nuo XIII amžiaus. Šeimos kavinė ir vaikų žaidimų kambarys „Kikilio lizdas“ Vilniuje kviečia pasimėgauti puriais ir minkštais vafliais, kurie patiekiami su pačiais skaniausiais pagardais: namine uogiene, plakta grietinėle, burnoje tirpstančiais ledais ir, žinoma, su visų smaližių mėgstamiausiu – pienišku arba juoduoju šokoladu. 

Jei paklaustumėte, kur desertų degustacijos Vilniuje geriausios? Turbūt daugelis rinktųsi desertų butiką „Sugamour“. Įneškite į savo gyvenimą tobulų gurmaniškų akimirkų. Čia Jūsų laukia išskirtiniai patiekalai ir be galo estetiški, dieviško skonio desertai. „Sugamour“ butikas Jus nustebins. Praleiskite popietę ragaudami skirtingus desertus ir patiekalus. Nustebsite, kaip netikėti deriniai tarpusavyje sukuria tobulą skonių žaismą.  

Restoranas „Gralis“ Kaune kviečia į prancūziškų desertų degustaciją. Jūsų laukia saldus laikas ir elegantiška kelionė po saldumynų pasaulį. Degustacijos metu paragausite ypatingą karamelinį desertą - krembriulė. Taip pat lengvą ir nuostabų prancūzišką desertą panakota. O kur dar burnoje tirpstantys Choux à la Crème traškūs rutuliukai. Viską vainikuos šokoladinis musas. Pakeliavę po prancūziškų desertų skonių pasaulį suprasite, tikrai žinosite, ką kitą kartą užsisakyti kavinėje.  

Įvairių patiekalų degustacija 

Degustuoti galima ne tik desertus, sūrį ar šokoladą, bet ir įvairius patiekalus. Restoranas Imperial“ surengs Jums karališką vakarienę, kurios metu paragausite net 7 skirtingus patiekalus. Pirmiausia Jus čia užburs nuostabi aplinka, elegantiški padavėjai. O kalbant apie patiekalus, mėgausitės ne tik užburiančiu skoniu, bet ir tobula jų išvaizda, estetišku pateikimu. Beje, patiekalus galėsite išsirinkti iš specialaus meniu, kur įtraukti prabangiausi mėsos, jūros gėrybių patiekalai, desertai, užkandžiai. Ši degustacija tikriems maisto gurmanams.  

O gal norėtumėte nusikelti į Italiją? Tokią galimybę Jums suteiks itališko maisto restoranas - „Al Cantuccio“. Italai be galo vertina kokybišką maistą, todėl patys gyventojai visuomet renkasi atokesnius restoranus, kuriuose gaminamas tikras itališkas maistas. O tokias vietas jie vadina „al cantuccio“ (liet. kampelis). Jei norite ir Jūs atsidurti tokiame kampelyje, toli keliauti nereikės. „Al Cantuccio“ restoranas įsikūręs Kaune. Pasimėgaukite išskirtine trijų patiekalų vakariene. Ją sudaro itališki užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir itališkas desertas, kurį galėsite pasirinkti patys.  

Vyno degustacija  

Vynų rūšių tiek daug, kad norint išsirinkti atitinkantį Jūsų skonį tikrai sudėtinga. Juk tiek daug skirtingų skonių. Vyno degustacija Vilniuje rengiama „Baltas dobilas Wine & Spirits“ vyno bare. Čia degustacijos metu galėsite paragauti keturių skirtingų rūšių vynų. Vynai čia atkeliauja iš Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, netgi Lietuvos. 

Nedidelė „boutique“ stiliaus vyninė „MEMEL Wine“ kviečia susipažindi su vyndariu, jo šeimos istorija. Čia pat Jums bus surengta ekskursije ir turėsite progą padegustuoti „MEMEL Wine“ vynus. Be to, kartu paskanausite ir naminių brandintų sūrių. Beje, šioje vyninėje gaminamas rankų darbo vynas. Vyninė siekia garsinti lietuviško vyno vardą ir išlaikyti tradicijas. 

Vyno degustacija, Kaune, Vilniuje ar Klaipėdoje, nesvarbu kurį miestą pasirinksite, kiekviename atrasite tokių vietų, kuriose galėsite susipažinti su vyno istorija, sužinosite kuo skiriasi vynai iš skirtinguose regionuose auginamų vynuogių, kaip išsirinkti gerą vyną.  

Alaus degustacija  

Dažniausiai žmonės apsiriboja žinojimu, kad alus yra šviesus, tamsus, stiprus ar lengvas, kartus arba ne. Tačiau iš tiesų jame slypi daug daugiau. Degustuojant alų galima pažinti daugybę skonių bei aromatų - šokolado, kavos, vaisių, anyžių. Ir nors kyla natūralus klausimas, kaip alus, kurio pagrindiniai ingredientai vos keli, gali turėti tokį platų skonių spektrą? Tačiau vertėtų žinoti, kad alaus skonį labiausiai įtakoja mielės. Būtent jos suteikia alui skonį, kvapą ir net išvaizdą. Yra ne vienas šimtas šviesių ir tamsių salyklo rūšių, daugiau nei penkiasdešimt įvairių apynių rūšių bei dar daugiau mielių variacijų.  

Alaus degustacija Kaune ar alaus degustacija Vilniuje rengiamos „Gero alaus“ parduotuvėje. Beje, ją rasite ir Klaipėdoje, ten taip pat rengiamos alaus degustacijos. Nors tikslingiau būtų galima vadinti alaus pažinimo keliu. Kadangi po šios kelionės visiškai kitaip pažvelgsite į alų.  

Į ekskursiją Vilniuje „Alaus kelias“ funtopfun. Susipažinsite su aludarystės istorija, sužinosite, kad alus buvo vartojamas netgi sveikatos tikslas per tam tikrus ritualus. Ekskursijos metu aplankysite net tris skirtingus barus, pabūsite alaus varykloje, iš arti pamatysite alaus gaminimo įrangą, paragausite net septynias ypatingas gyvo alaus rūšis.  

Viskio degustacija 

Turbūt mažiau įprastos viskio degustacijos. Tačiau ir jos pamažu populiarėja. Viskio degustacijos Vilniuje rengiamos net 300 viskių kolekciją turinčiame bare „King & Mouse“. Baras įsikūręs istorinėje Vilniaus gatvelėje (Trakų g.). Baro patalpos mena XIX amžiaus Vilnių ir jo gyvenimą. Baras „King & Mouse“ kviečia išbandyti viskio ir šokolado degustaciją. Galbūt pasirodys ir neįprasta, tačiau šokoladas vienas labiausiai derančių užkandžių su viskiu. Degustacijos metu paragausite skirtingų škotiškų salyklinių viskių, kuriuos derinsite su šokoladiniais saldumynais. Prie kokio viskio geriau rinktis saldumynus su rozmarinu ir medumi, o kokį šokoladinį palydovą vertėtų derinti prie egzotinio kvapo ir skonio dūminio viskio? Į tai bus atsakyta degustacijos metu, kur laukia daugiau nei valandos trukmės skonio kelionė po viskio ir šokolado pasaulį. 

Degustuoti skirtingų rūšių viskį kviečia ir restoranas Klaipėdoje „Biblioteka.Grill“. Čia galėsite paragauti dūminio, nedūminio, škotiško, airiško, brandinto ir nebrandinto viskio.  

Gėrimų ir maisto degustacija puikus būdas įdomiau praleisti laiką kavinėje, restorane ar bare. Juk ne kasdien pasitaiko galimybė daugiau sužinoti apie tai, ką mėgstate. Po degustacijos gebėsite atpažinti, kas yra kokybiška ir verta Jūsų dėmesio. Tiesiog pasinerkite į skonių jūrą ir mėgaukitės naujais atradimais.  

 

Atgal